Day 139 - Work! © Phil & Pam - Flickr

Work

Je kunt je werk haten, je kunt er van houden. Je kunt naarstig naar werk zoeken of er juist vanaf willen. Je kunt tot over je oren in het werk zitten, door de bomen het bos niet zien, of een berg werk voor je hebben liggen waar je gewoon even geen zin in hebt.

Op je werk kun je de hersenen eens hard laten kraken, of juist met het verstand op nul eens lekker de handen uit de mouwen steken. Werk is een bezigheid waar je meestal je meeste tijd aan kwijt bent (naast slapen) tussen work, school en death. Er zijn mensen die zouden alles op zij zetten om alles te doen totdat ze het beste zijn in hun werk, het er het verst mee schoppen, of het meest rijk of beroemd mee kunnen worden. Er zijn mensen die doen het zonder er geld voor te krijgen, in een ver land, voor een goede zaak. En sommige mensen zitten op hun werk soms maar wat uit hun neus te eten en blogpostjes te schrijven.

Werk dient altijd een doel. Ook al kun je daar soms nog wel eens aan twijfelen. Dan vraag je je af of je het voor meer doet dan alleen je baas. Maar dan doe je het altijd nog voor de mensen om je heen: de mensen voor wie je zorgt (al is het alleen al omdat ze even van je af zijn), de mensen op het werk die van jou afhankelijk zijn, en zelfs de maatschappij waar je deel van uitmaakt.  Zelfs al draai je alleen maar dom het schroefje aan in de grote machine, zonder jou kan hij niet draaien. Het is een soms een schrale troost, maar daarom niet minder mooi. Zeker als je ieder werk als even belangrijk ziet en net als ik vind dat de vuilnisman gelijk is aan de popster. We hebben allemaal onze plicht, we doen het allemaal wel eens een keer net even iets te routinematig, en we hebben allemaal wel eens geen zin. Maar voor iedereen komt elke dag het moment dat hij ‘uit kan klokken’ en terug gaan naar de rest van het leven dat er toe doet.

En ik vind dat eigenlijk wel mooi hoe de 2 Bears op een soortgelijke wijze het begrip werk bezingen, in deze best wel lekkere remix van hun nummer Work.

The 2 Bears – Work (St Etienne Remix)

Published by

il Frodo

Ik ben Fedde. Muziek is een rode draad in mijn leven. Ik speel drums, piano, gitaar, mondharmonica en soms luchtgitaar, maar allemaal niet genoeg om serieus te nemen, laat staan mijn geld mee te verdienen. Hetzelfde geldt voor plaatjes draaien. Dat heb ik ook wel eens gedaan. Vaak alles door elkaar, want als DJ staat alles in dienst van een dansvloer die op en neer wil gaan. Als ik zelf mocht kiezen, draaide ik voornamelijk deep en progressive house.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.