The Immortals

The Immortals was de derde single die de Kings Of Leon uitbrachten van hun album Come Around Sundown. Dit album is de opvolger van het belachelijke succes Only By The Night (met de hits Sex On Fire en Use Somebody). Zelf heb ik Back Down South van het album nog wel op de radio gehoord, maar daarna eigenlijk weinig meer. Pyro deed het nog wel aardig en het optreden op Pinkpop maakte natuurlijk heel veel goed. En The Immortals als derde single was een prima keus. Niet zo snoeihard, een redelijk laag tempo en het herkenbare, af en toe bijna huilende stemgeluid van zanger Callum. De inhoud van het nummer is ook mooi: Callum geeft advies aan zijn kinderen om te leven zoals ze willen en zichzelf zo onsterfelijk te maken.

Voor Svein en Torbjørn van Röyksopp is de Kings Of Leon zo ongeveer de hardste band die ze hebben geremixt (Coldplay en Beck komen in de buurt, maar halen het niet). Ze gebruiken een vrij herkenbare beat (herkenbaar uit 49%), leggen er een paar lagen vreemde geluidjes overheen, en versnijden de stem van Callum om hem in verschillende delen te gebruiken. Ook wordt een deel van zijn stem door de autotune gehaald, waarbij er zelfs binnen een zin wordt gevarieerd in hoe sterk. Zelf hoor ik vooral invloeden uit de albums The Understanding en Junior terug. Als ze deze stijl doorzetten in komend werk, ben ik tevreden. De outro van ruim een minuut is een heerlijk kado, bovenop deze prima remix, alleen jammer dat ze er zelf doorheen zitten te lachen. Dat had dan weer niet gehoeven.

Kings Of Leon – The Immortals

Kings Of Leon – The Immortals (Röyksopp Remix)

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.