Secretly

Deze week kwam ineens Secretly op mijn iPod voorbij. Ik had de tijd om eens goed te luisteren, en werd helemaal gegrepen.

Skunk Anansie’s derde album Post Orgasmic Chill was hun laatste voor ze uit elkaar gingen, om afgelopen jaar toch weer bij elkaar te komen. Na het succes van Stoosh met de hits Weep en Hedonism (Just Because You Feel Good) stond Skunk Anansie bekend om de krachtige nummers met zo niet krachtigere teksten. Persoonlijk, herkenbaar en gevoelig. Zangeres Skin deinst er niet voor terug om eens flink uit te halen en je als luisteraar keihard in een hoek te zetten, waar je huilend weer uit kruipt.

Op dat derde album stond een nummer wat er echt uit sprong: Secretly. Als soundtrack van de film Cruel Intentions was het ook deels geinspireerd op het verhaal ervan. Een vriendschap die meer wordt, wat niet helemaal de bedoeling was. Orkestraal vanaf het begin, duister en onheilspellend. Skin vertelt het verhaal in de ik-vorm, wat je extra mee doet leven met de hoofdpersoon. Prachtige solo in het midden van het nummer, de onweerstaanbaare kracht in de stem van Skin maken het een klassieker.

Skunk Anansie – Secretly

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.