One (Your Name)

Ik hoorde hem het eerst tijdens de huldiging van het Nederlands Elftal. Armin van Buuren draaide hem en het was de perfecte plaat voor dat moment. De Swedish House Mafia bestaat uit de producers Axwell, Steve Angello en Sebastian Ingrosso. Angello en Ingrosso werkten al eerder samen. ook Eric ‘Call On Me’ Prydz was onderdeel van de Swedish House Mafia, maar hij is er tussenuit geknepen.

Voor One werkten de producers samen met Pharell van N.E.R.D, die de zanglijn eigenlijk opname voor een ander nummer. De Zweedse maffiabazen hebben het echter helemaal opgeknipt en opnieuw gebruikt, met dit als resultaat. In de clip wordt er een referentie gemaakt naar David Guetta (via de tattoo ‘Fuck Me I’m Famous) die het nummer gekopieerd zou hebben in zijn ’50 Degrees’.

Foals is een Engelse band, met geen succes in Nederland en een klein beetje succes in hun thuisland. Misschien dat hun cover van One ze enige credit gaat geven. Ze hebben er een leuke swingende indie-versie van gemaakt die The Whitest Boy Alive niet zou misstaan.

Swedish House Mafia ft. Pharell – One (Your Name)

David Guetta – 50 Degrees

Foals – One (Your Name)

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

2 thoughts on “One (Your Name)”

  1. Geen succes in Nederland? Wel een mijn omgeving jammer genoeg, niemand die er over ophoudt maar wat een ontzettende kutmuziek. Laat ze nog maar even rijpen in hun thuisland alvorens ze weer het kanaal over zwemmen.

  2. @ted ze zijn in de alternatieve scene wel iets meer bekend, maar mainstream wil het nog niet zo lukken. Dus er is wel enig succes, maar niet bij de massa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.