Mr. Brightside

Gisteravond was ik voor mijn tweewekelijkse Quizavond in de kroeg. De opkomst was laag, en ons team eindigde volledig terecht in het linkerrijtje. Na afloop bleef ik met wat teamgenoten en aangeschoven concurrenten wat napraten over de mooiere dingen des levens. Daggeren, hashtags, Aziaten en andere onderwerpen vlogen over tafel. Op een gegeven moment kwamen we uit op muziek en werden lievelingsnummers uitgewisseld.

Volledig onverwacht riep M. iets over de Dire Straits. Kwaliteitsmuziek, dat wel, maar in mijn top drie? Absoluut niet. Ik vond hte erg lastig om een keus te moeten maken. Een van de nummers die zeker hoog eindigt is Mr. Brightside van The Killers. Net als Camerion Diaz in The Holiday zing ik hem graag hard en uitbundig mee als ik kan. Vooral het stukje ‘I Never..’ tegen het einde van het nummer vind ik een heerlijke climax. Ook de remix die Stuart Price onder het pseudoniem The Thin White Duke van Mr. Brightside maakte is van uitzonderlijke kwaliteit. Lekker traag opbouwend en uiteindelijk toch extatisch. Zo hoor ik ze het liefst.

The Killers – Mr. Brightside

The Killers – Mr. Brightside (Thin White Duke Remix)

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *