Magnus

Soms heb je dat. Dat je begint in een boek en hem niet weg kan leggen. Dat heb ik dus deze week met Magnus van Arjen Lubach.

Het leuke aan het boek is, naast de schrijfstijl, het feit dat ik me goed in de hoofdpersoon kan verplaatsen. Niet om de avonturen die hij beleeft, maar meer de lokaties waar hij komt (Westerpark, Pacific Parc, Wildschut) en de muziek die belangrijk voor hem is. White Town, Mozart tijdens muziekles, Live, Grandaddy, allemaal muziek die ik ook luisterde tijdens mijn middelbareschooltijd.

Inmiddels ben ik aan het begin van de derde Akte. Elk moment dat ik maar kan, onderweg of thuis pak ik meteen het boek om door te lezen. Ik wil weten hoe het afloopt. Ik wil hem niet wegleggen. Ik wil het in een ruk uitlezen.

Een nummer wat erg belangrijk voor hoofpersoon Merlijn (die volgens mijn gevoel erg veel overeenkomsten met de schrijver heeft) is, is A Summer Wasting van Belle & Sebastian. Een band waarvan ik wel wist dat ze bestonden, maar waar ik nooit bewust naar luisterde. A Summer Wasting staat op The Boy With The Arab Strap, een prima indie-album uit eind jaren negentig. Het enige jammere is dat ik het album dertien jaar te laat ontdekte.

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

3 thoughts on “Magnus”

  1. Geweldig boek! En ik vind het altijd zo mooi als er muziek die ik ken in een boek voorkomt. Roept meteen een bepaalde sfeer op, je hoort de muziek, hebt er je eigen herinneringen bij en leest dan ook nog eens het verhaal van het personage bij. Multizintuigelijk lezen. 🙂

  2. I know. 🙂 Fantastisch dat dit soort dingen tegenwoordig mogelijk zijn. Er is helemaal geen reden meer om soundtracks uit te brengen, we hebben Spotify. 🙂 Volgens mij is Arjen die lijst zelf begonnen maar was hij flink wat muziek vergeten die lezers vervolgens toegevoegd hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.