Jack Sparrow

Jacksparrow

Deze week ontdekte ik via Facebook de jongens van The Lonely Island. Ze staan ook in de Wired, en zijn een fenomeen op zich. Net als de gasten van de Flight of the Conchords maken ze grappige sketches en liedjes, die op Youtube nogal massaal (ruim 500 miljoen views) bekeken worden.

Ze hebben vorige week hun tweede album ‘Turtleneck & Chain’ uitgebracht. Hierop staan een paar bijzondere samenwerkingen. Het titelnummer wordt opgesierd door een rap van Snoop Dogg, Rihanna zingt een reideltje mee, T-Pain levert een autotune-hook en ook Justin Timberlake levert een bijdrage.

Het beste nummer vind ik echter Jack Sparrow. Hierop is Michael Bolton (van How Am I Supposed To Live Without You) teruggehaald uit de jaren ’80, en zingt hij het refrein over Jack Sparrow, omdat hij net de Pirates of the Carribean marathon heeft gezien. Met een stevige dosis zelfspot zingt hij ook nog over Forrest Gump, Erin Brockovich en tenslotte the Godfather. Prachtig hoe hij tussendoor vrij random ‘Keira Knightley’, ‘Jack Sparrow’, ‘Davy Jones’, ‘Giant Squid’ weet te krijgen. En het erge is, het nummer blijft enorm hangen in je hoofd.

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.