I’m Not A Band

imnotaband

Gisterochtend kreeg ik een mailtje. Nu gebeurt dat wel vaker, maar dit was een bijzonder mailtje. Voor het eerst in mijn bijna 3 maanden durende carriere als muziekblogger ben ik benaderd door een artiest die vraagt of ik over zijn muziek wil schrijven. Natuurlijk wil ik dat. Ik heb hem wel gezegd dat ik er ook over zou schrijven als ik het ruk zou vinden.

I’m Not A Band dus. Een Duits duo wat de eigen muziek omschrijft als een combinatie van ‘tunes, sounds en catchy melodies’, en in de categorie ‘alternative electro pop music, unconventionally combined with violin’. Ik stel het mezelf voor als een combinatie van Final Fantasy & Daft Punk en dat klinkt veelbelovend. De nummers die hij meestuurde zijn Crazy en This Is It, niet echt de beste titelkeuzes. Crazy, daar heb ik er al 13 van en This Is It associeert meteen met Michael Jackson. Maar toch maar eens de tijd nemen om ze te beluisteren.

Crazy klinkt als regelrechte troep. De zangmelodie (of misschien zelfs de zangeres) is ronduit vervelend. De beats en het arrangement is niet vals, maar het komt er niet ver vandaan. Nee, dit is niet echt muziek die ik graag aan vrienden laat horen of een feestje mee naar een hoogtepunt wil trekken. Ik hoop dat het andere nummer beter is.

This Is It begint al beter. Een simpel soundscape zoals we dat van Trentemøller gewend zijn, langzaam opbouwende beats en een melodie die beter is dan bij Crazy. Nog steeds geen briljante smashing hit, maar wel een nummer wat je zo in een setlist op een downtempo clubavondje neer kan zetten. Prima muziek om snachts mee over de snelweg te scheuren. Sferisch en met fijne overgangen. De viool voegt hier zeker wat toe, maar had wat mij betreft alleen voor de achtergrondmelodie gebruikt hoeven worden. Uiteindelijk zeker wel de moeite waard en iets wat ik nog wel op zou zetten.

Wat vinden jullie?

I’m Not A Band – Crazy

I’m Not A Band – This Is It

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

One thought on “I’m Not A Band”

  1. 1e nummer is ruk, 2e een stuk minder zo. dit ga ik nog vaker luisteren! (dat nummer dan, niet de band. of duo)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.