Duurt Lang

24.07.2012 | 2 reacties
il Frodo | Themes Company
Tweet this | Share this | Pin It

alternative, dance, dansplaat, gastblog, house, kent u deze nog-nog-nog?, lekker voor in de auto, male singer/songwriter, pop, rock, stemmingen, toepasselijk
, , , , , , , , , , ,

Here comes the sun, part 2

24.07.2012 | il Frodo | Themes Company

Sunshine

Het is zomer, het is tijd voor vakantie, het is tijd voor zon, zee, strand en barbecues. Helaas wil het alleen met de zon niet zo vlotten afgelopen zomers in Nederland. Daarom hier even een paar gouwe ouwen in het teken van de zonneschijn om toch voldoende in de stemming te komen voor je vakantie. Want als je het goed doet, dan ga je natuurlijk gewoon naar de zon toe, bijvoorbeeld in Australië of Barcelona, in plaats van dat je er hier op gaat zitten wachten.

Vic schreef al eerder over het nummer Here Comes The Sun van de Beatles en ik ook open graag deze zomercompilatie met deze optimistische plaat. Dit nummer werd eens niet door John of Paul geschreven maar door George, in de zonnige achtertuin van Eric Clapton. Eddie Vedder, de zanger van Pearl Jam met een niet onverdienstelijke solo carrière, bezingt de zon op de door hem gemaakte soundtrack van de film Into the Wild. Raul Midón is waarschijnlijk bij minder mensen bekend. Deze hedendaagse soul artiest laat zich het best en het makkelijkst met Stevie Wonder vergelijken op twee punten: beroofd van het vermogen om te zien en een muzikale duizenpoot. Zijn nummer Sunshine geeft een goed idee van zijn stijl en is ook gewoon een lekkere plaat.

Om het tempo en de energie van deze zomer compilatie op te voeren stel ik voor dat je dan je stereo vol opentrekt voor Sun Hits de Sky van Supergrass, heerlijke Britrock plaat. Daarna reizen we even terug naar de foute randjes van onze muziekjeugd en gaan even heerlijk meebrullen met de foute maar o zo zomerse Top 40 hits Sun is Shining en Sunshine van respectievelijk Bob Marley in de mix van Funkstar Deluxe en Dance Nation (wie kent ze nog…).

Tot slot, om dat ik het niet kan laten je ook nog wat minder bekende, maar erg goed geslaagde dansdreutels mee te geven, het sfeervolle Chase the Sun van Planet Funk en de climax plaat Sun Rising up van Deux. Stereo op tien en met het raam open meebrullen. Zon of geen zon.

2 Comments

  1. In de zonnige tijden mag Sunny Afternoon van de Kinks niet ontbreken. Of sun comes up, it’s tuesday morning van cowboy junkies. Play in the sunshine van Prince (sign of the times). Maar bovenstaande nummers mogen er ook wezen…

  2. @Rob, grappig, die nummers kende ik niet eens… Leuk om weer wat nieuwe dingen uit de oude doos te ontdekken :-)!

Leave a Reply

Required fields are marked *.