Empire State Of Mind

newyork

Toch wel een van de betere nummers van de afgelopen tijd is Empire State Of Mind. Een instant classic door de combinatie van enerzijds de inhoudelijke raps van Jay-Z en anderzijds de uitstekende zang van Alicia Keys. Een goede lofzang op de stad New York, de American Dream en het idee dat geluk maakbaar is. Het nummer geeft hoop.

Mateo is een singer-songwriter die zo nu en dan een mixtape uitbrengt met mooie liedjes. Hij heeft de tijd genomen om Empire State Of Mind te arrangeren voor gitaar en met zijn rustige zang weet hij het nummer nog meer body te geven dan het al had. Een uitstekende manier om zichzelf in de spotlights te zetten. De subtiele taxi/verkeersgeluiden zijn niet storend en hij laat merken over een uitstekende stem te beschikken. Een cover die het origineel recht doet en de boodschap versterkt.

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

5 thoughts on “Empire State Of Mind”

  1. De cover van Mateo is echt prachtig! Al staat hier niet het hele nummer, hij duurt eigenlijk 3:50 minuten.

  2. Haha zeker, ik dacht even dat het een foutje was 😉

    Leuke blog trouwens, vond hem net via the hype machine, allemaal lekkere en/of mooie nummers!

  3. Toch jammer dat ik nu eigenlijk moet leren voor een herkansing, want nu wil ik die 10 maanden aan berichten ook allemaal lezen en beluisteren… ach wat maakt het ook uit 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.