Duurt Lang

20.02.2011 | 1 reactie
Sytse
Tweet this | Share this | Pin It

gastblog, tips van de chef, vakwerk
, , , , , , ,

Elbow

20.02.2011 | Sytse

Elbow

Er is iets geks aan de hand. Ik laat mijn favoriete muziek graag aan anderen horen. Ik deel wel eens een mix-tape-cd uit aan vrienden, ik promoot mooie liedjes graag via facebook, twitter of een bijdrage aan deze muziekblog. Hoe meer mensen ik kan bekeren tot wat ik mooi vind, hoe beter. Maar er zit een limiet aan, zo ontdekte ik laatst. Het moet niet te groot en bekend worden.

Dat merkte toen ik een week of twee geleden in de auto zat en naar 3FM luisterde. De megahit van de week werd gedraaid. Tot mijn verrassing klonk Lippy Kids mijn favoriete band Elbow. Een prachtig gevoelig nummer als voorbode van het nieuw album Build a rocket boys, dat volgende maand verschijnt.

Ik vind Elbow een geweldige band. Het is een groep perfectionistische rasmuzikanten, waarbij ieder geluid en iedere noot doeltreffend is. Ze vinden de perfecte balans, tussen experimenteel en toegankelijk, tussen melancholische ballads en rock. Ze verdienen wat mij betreft een enorm publiek. Stadions vol publiek. Maar ik zie ze zelf liever in De Melkweg (zoals een paar jaar geleden, schitterend concert) dan in een grote hal. Ik gun ze alle succes. Maar liever niet als 3FM Megahit. Ik wil ze ook nog een klein beetje voor mezelf houden.

One Comment

  1. Pingback: Elbow Battle | Ondergewaardeerde Liedjes

Leave a Reply

Required fields are marked *.