Een Droom Begraven

theresa

Naar aanleiding van mijn vorige bericht over Oh Caroline, werd ik door een vriend getipt over Theresa.

Theresa speelt regelmatig in musicals, heeft de band The Flying Zucchinis geleid en is op dit moment bezig met haar eerste theaterprogramma. Ze heeft ook Haus Am See van Peter Fox gezongen, die speciaal voor haar werd hertaald naar het Nederlandstalige ‘Huis Aan Zee’.

Een Droom Begraven is een van de eerste nummers van tekstschrijver Sytse Wilman. Hoewel oorspronkelijk een gedicht, bleek het zich zeer goed te lenen voor een muzikale bewerking. De clip speelt zich af in Oud-West, de Baarsjes en Bos en Lommer, plekken waar ik tot voor kort regelmatig kwam. Heel herkenbaar dus :).

Ondanks dat ik enigszins bevooroordeeld ben, vind ik dit toch een heel fijn nummer. De metaforen zijn goed gekozen en melancholisch. Je kunt het toepassen op een verloren liefde, een verloren vriend of eigenlijk alles wat je verliezen kan. Ga dit luisteren.

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.