Dråpe

draape_band

Het mag geen geheim zijn dat ik dol ben op Noorse muziek. Elke band die me mailt en vertelt dat ze uit Noorwegen komen hebben meteen een streepje voor op de rest. Zo ook Dråpe. Dit vijftal is inmiddels geboekt voor Roskilde, dus dat belooft wat.

Twee jaar geleden brachten ze hun eerste EP uit, en dit jaar komt het debuutalbum ‘Canicular Days‘. Ik heb hem al mogen beluisteren en het is een fijne zomerfestival-bandje. Het is dromerig, toegankelijk, en soms weer wat ruiger. Ze noemen het zelf Dreampop, en daar kan ik wel in komen. Je kunt ze wel een beetje vergelijken met Mew, nog zo’n leuk Scandinavisch bandje.

Eerste single van het album is Memories. Het is een nummer dat de sfeer van het album goed weergeeft. Soms vol herrie, maar wel met mooie melodielijnen en met potentie. Als ze de herrie er nog iets meer uit slopen dan zou ik ze zeker tippen voor een Eurosonic volgend jaar.

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.