… dan komen de wolven

placebo_mei2

Gisteravond speelde ik met mijn improvisatietheatergroep Placebo een van de beste voorstellingen uit ons bestaan. De voorstelling heette ‘Placebo in Wakkerdam’ en was gebaseerd op het kaartspel ‘De Weerwolven van Wakkerdam’. Hierbij hebben de spelers allemaal een rol, ofwel een goede (burger) of een slechte (wolf). Overdag is iedereen burger, maar ‘s nachts, als het vuur gedoofd is, dan komen de wolven. De wolven eten een van de burgers op en als het dan weer dag is moet het dorp erachter zien te komen wie het heeft gedaan.

In de theaterversie hebben we enkele regels aangepast om het voor ons en het publiek aantrekkelijk te houden. Na een week of vijf trainen deden we het in onze broek vlak voordat we op gingen, maar toen we er eenmaal stonden begon het te lopen. Zelf was ik een gulle bankdirecteur die met zijn geld iedereen in het dorp omkocht, en moest ik al in de tweede nacht het veld ruimen. De overige spelers speelden het verhaal uitstekend uit, met als climax twee wolven en een burger die overbleven. Gelukkig had het publiek door wie de burger was, en hebben ze haar gered door haar te laten ontsnappen uit het dorp voor ook zij het onderspit zou delven.

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

One thought on “… dan komen de wolven”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.