[album review] Bad Blood

badvlood

Na een paar mixtapes en losse nummers kwam vorige week eindelijk het debuutalbum van Bastille uit. Het heet Bad Blood, en is vernoemd naar een van de nummers op het album.

Alle nummers die al eerder waren uitgebracht staan ook op het album. Doordoor klinkt het lekker herkenbaar en vertrouwd. Gelukkig zitten er ook nog wat verrassende nieuwe nummers bij, maar daar moet ik nog even aan wennen. De stijl van Dan en zijn vrienden is wel herkenbaar te noemen. Niet in de laatste plaats door de bijzondere zangstem, maar ook door de koortjes en ritmes die ze gebruiken. Fijne meezingbare O-o-ooo’s en E-e-o, e-o zorgen ervoor dat het ook live prima overeind blijft en zich makkelijk in je hoofd wurmt.

Het album als geheel valt me niet tegen en ik vind het niet meer dan terecht dat hij al flink wat 3FM-airplay krijgt, en zelfs in april in Paradiso staat. Hij verdient een doorbraak! Download Bad Blood als je kunt en je zult niet teleurgesteld worden!

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.