Use Somebody

usesomebody

Kings Of Leon was een van de bands die in 2008 echt doorbraken. Hoewel ze al een tijdje bestaan, was Sex On Fire hun eerste echt grote hit. Het kwam van hun vierde album Only By The Night, waar het grammy-winnende Use Somebody ook op staat.

Use Somebody staat voor mij persoonlijk voor een donkere periode. Einde 2008 raakte ik in een flinke dip, misschien wel een kleine depressie waar ik door flink vechten uit ben gekomen. Use Somebody was een van de nummers die ik toen veel draaide. Enerzijds wegens het lekkere meezing gehalte, de stevige drums en anderzijds wegens de inhoud. ‘I could Use Somebody’ was precies wat ik toen nodig had.

Het nummer is door veel verschillende artiesten gecovered, en dan met name op akoestische wijze. Ook omdat de tekst dan nog meer tot zijn recht komt. De Nederlandse zangeres Laura Jansen heeft er zelfs nog een klein hitje mee gescoord. Tot slot, de manier waarop Mathijs, Jaap en Kelvin het afgelopen week in X-factor meerstemmig zongen mag er ook zeker zijn!

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

2 thoughts on “Use Somebody”

  1. Jullie zijn toegevoegd aan XChannel, veel plezier met bloggen!
    Leuk opgezette blog trouwens, overzichtelijk en goed geschreven.

    Groeten,

    Mindfield

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.