Py

Tripping on Wisdom

Py

Py is een singer/songwriter, muzikant en beeldend kunstenaar uit Londen. Haar stijl zou je kunnen typeren als een kruising tussen Jamie Woon en Róisín Murphy, maar, zoals bij elke typering, doe je haar dan eigenlijk te kort. Py werkte samen met producers als Breton, Lapalux, George Fitzgerald, Raffertie en Greenwood Sharps. Deze samenwerkingen vormde de basis voor de mixtape Tripping on Wisdom die ze zelf, samen met Caspar Kedros, samenstelde en afmixte.

Ik ben normaal niet zo van de mixtapejes (geen geduld voor, en het onderbreekt je lekkere iPod shuffle flow zo…), maar deze vind ik toch wel erg lekker. Hij is goed geproduceerd, luistert lekker weg, en heeft een stemmige maar ook frisse sfeer. Daarnaast levert Py hiermee, zoals het een goede mixtape betaamd, een visitekaartje van formaat af. Samen met een nieuwe video en het welbekende beetje geluk, laten het debuutalbum en de doorbraak waarschijnlijk niet zo lang op zich wachten.

Je kunt de mixtape hieronder beluisteren, of zelf downloaden door op Facebook even te laten zien dat Py jou bevalt.

Py – Tripping on Wisdom (mixtape)

Published by

il Frodo

Ik ben Fedde. Muziek is een rode draad in mijn leven. Ik speel drums, piano, gitaar, mondharmonica en soms luchtgitaar, maar allemaal niet genoeg om serieus te nemen, laat staan mijn geld mee te verdienen. Hetzelfde geldt voor plaatjes draaien. Dat heb ik ook wel eens gedaan. Vaak alles door elkaar, want als DJ staat alles in dienst van een dansvloer die op en neer wil gaan. Als ik zelf mocht kiezen, draaide ik voornamelijk deep en progressive house.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *