Tic Tic Tac

carrapicho

1997. Het jaar van de Macarena. De zomerhits hadden allemaal bijpassende dansjes, zoals ook de Ketchup Song had. Een nummer wat ook een dansje had maar geen hit is geworden is Tic Tic Tac. Gemaakt door Chilli en de Braziliaanse band Carrapicho, van wie we daarna nooit meer wat hoorden. En deze week schoot hij ineens weer in mijn hoofd.

Ondanks de Braziliaans klinkende steeldrums is het nummer voor de Europese markt geproduceerd door de Fransman Patrick Bruel. Het dansje dat erbij hoorde was simpel en gebeurde alleen tijdens het refrein. Je plaatst je handen als een mimespeler, links, rechts, links, rechts en op tic tic tic tac (wat klinkt als chiqui-chiqui-chiquita) zet je ze op je heupen en ga je door je kniën. Hoe simpel kan het zijn?

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

One thought on “Tic Tic Tac”

  1. hi
    thanks a lot, I’ve been searching for this song for so long, it brings back memories from the 90’s… I did not know its title, the only part I remembered was “chiqui-chiqui-chiquita” and your website was the only one that mentioned this misheard version 🙂 very cool song, full of summer sunshine 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *