Third Eye Blind #2

Blue

Tijd voor deel twee in de Third Eye Blind serie. Vorige week maakten jullie kennis met het debuutalbum, vandaag is het tweede album Blue aan de beurt.

Na het gigantische succes van het eerste album keek ik reikhalzend uit naar het tweede album. Toen Blue dus uitkwam eind 1999 schafte ik het meteen aan. Eerlijk gezegd was ik enigszins teleurgesteld. Na zo’n prachtig eerste album konden ze te verwachtingen zimpelweg niet waarmaken. Tuurlijk, er stonden ook parels op dit album, maar helaas ook iets te veel zwakke momenten. Ik besloot het album een kans te geven en te laten groeien  naarmate ik het meer luisterde. Gelukkig trok mijn mening redelijk bij, maar de klasse van het eerste album is helaas nooit geevenaard.

Het openingsnummer Anything (duur: 2 minuten) barst los na een lief intro en met de fijne koortjes en het hoge tempo is het voor mij wel een van de hoogtepunten van het album. 10 Days Late is een nummer wat je snel op de soundtrack van een tienerfilm tegen kan komen. Krachtig, goed onderwerp (ongewenste zwangerschap) en gewoon lekker opgebouwd. An Ode To Maybe tenslotte is een echte meezinger en de positieve vibe die het nummer geeft heeft nog altijd hetzelfde effect op me: ik wil er van gaan springen en dansen.

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

One thought on “Third Eye Blind #2”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *