The Way

theway

Fastball brak in 1998 door met hun tweede album All The Pain Money Can Buy. De opener van dit album is een nummer wat de historie in zal gaan als een echte evergreen. Waarschijnlijk is dit ook het enige nummer wat velen van ons van de band zullen kennen. Ik heb het natuurlijk over het Grammy-genomineerde ‘The Way’.

Een nummer over een ouder stel die stiekem besluiten er tussenuit te knijpen. Ze zouden een reis maken (naar een familiereunie), maar werden twee weken later in een ravijn gevonden. Het nummer is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, hoewel het echte verhaal een stuk minder romantisch bleek. De vrouw van het stel was dement en de man was herstellende van een hersenoperatie.
Daarnaast zet het nummer je op het verkeerde been. In het begin denk je dat het om een jonger paar gaat die hun kinderen achterlaat en roekeloos een ander levenspad kiezen, en pas in het laatste couplet wordt duidelijk dat het om een ouder paar gaat.

Gigi D’Agostino was rond de millenniumwisseling een populaire DJ. Met simpele inwisselbare tracks wist hij een eigen geluid te creeren en was hij met zijn flamboyante verschijning een graag geziene gast op feesten en partijen in binnen- en buitenland. Hij remixte The Way (hoewel het in mijn ogen meer een cover is – de scheidslijn is vaak dun) voor zijn album L’Amour Toujours, wat zijn grootste succes is geweest. Ik heb hem zelf nog eens live mogen aanschouwen op Veronica’s Mega Music Dance Experience.

Ik vind dat de remix erg verschillend is van het origineel. Normaal vind ik dat helemaal niet erg, maar Gigi heeft zich er wel makkelijk vanaf gemaakt door zijn eigen sausje eroverheen te gooien in plaats van dichter bij de originele melodielijnen te blijven. Juist dat is een van de krachten van dit nummer. Het origineel is voor mij dus beter.

Fastball – The Way

Gigi D’Agostino – The Way

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *