So Good Today

Vanmorgen heb ik op mijn iPad ‘Discovr’ geinstalleerd. Nu installeer ik wel vaker wat, en het meeste blijft na een week ongebruikt op de desktop staan. Maar Discovr zou wel eens een blijvertje kunnen worden. Het is simpel, intuitief en effectief. Je typt een artiestennaam in en je krijgt een netwerk aan verwante artiesten te zien en horen.

Na tien minuten stuitte ik al op een heerlijk nummer. So Good Today van Ben Westbeech. Deze Britse zanger/producer zong al bij verschillende projecten, zoals Jazzanova en Kraak & Smaak. Maar ook zijn solomateriaal is lekker jazzy en funky. En goedgekeurd door nu-jazz kenner Gilles Peterson.

So Good Today is al wat jaren oud, maar goede muziek kent geen tijd. Het is een zomers deuntje gespreid op een bedje van roffe roffelbeats. Wat me aanspreekt is dat het ogenschijnlijk een vrolijk liedje is, maar met een beetje ironie blijkt de hoofdpersoon helemaal niet zo’n goede dag te hebben.


Discovr is een gratis app voor iPad en iPhone.

Ben Westbeech – So Good Today

Published by

Rik Roltrap

Praten over muziek is leuk. Je wilt je passie delen. Waarom vind ik dit nummer zo geweldig? Het is de sfeer, de spanningsopbouw, dat ene baslijntje of die briljante tekstregel. Maar wat muziek zo uniek maakt is dat ene onvatbare stukje inspiratie dat een nummer onderscheidt van de rest. Dat soort nummers houd ik van. Die hoor je niet, die voel je.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *