Shazam Secrets: Anna Abreu

De app Shazam is geweldig. Gebruikmakend van techniek van The Echonest kan je je telefoon laten luisteren naar elk willekeurig stuk muziek, en de app geeft je dan terug welk liedje het is. Ideaal om vals te spelen tijdens popquizzen, maar ook om nieuwe muziek mee te ontdekken.

Zo stond ik afgelopen zomer in een willekeurige kledingwinkel in het centrum van Stavanger, tijdens mijn vakantie en kwam er een nummer langs wat ik leuk vond maar niet kende. Shazam bood uitkomst. De app luisterde naar het nummer, en toen we terug waren in het hotel werd het contact met de database gemaakt: het was Anna Abreu.

Anna heeft in 2007 meegedaan aan de Finse Idols, werd tweede en mocht een album opnemen. Inmiddels is ze bij haar vierde album Rush aangekomen en is ze een van de best verkopende zangeressen van Finland. Het nummer wat ik hoorde was ‘Worst Part Is Over’, de tweede single die in samenwerking met de Zweeds-Finse rapper Redrama maakte. Een lekker poppy nummer van een vrouw met een uitstekende stem die onterecht alleen maar bekend is in Scandinavië.

Anna Abreu ft. Redrama – Worst Part Is Over

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.