Sennheiser DJ Contest

Op zaterdag 3 december hobbelde ik samen met mijn nichtje ‘s middags naar de Bitterzoet in Amsterdam voor een showcase van Sennheiser. Samen met de Partysquad hebben zij een showcase opgericht voor jonge DJ’s om op iets groter niveau te laten zien wat ze kunnen. Heel goed initiatief. Er waren honderden inzendingen geweest vertelde Ruben van de Partsquad me. Daarvan hadden ze er drie uitgekozen; Gino, Made in June en JvR.

Gino opende met heel veel energie, het is altijd fijn om een DJ te zien die zelf ook lijkt te genieten en enthousiast wordt van wat hij zelf draait. Zijn set bestond vooral uit krakers, hits en feest tracks, maar…het was zo weinig verrassend. Terwijl hij prima mixte en eigenlijk alles wel goed deed, kon mijn aandacht er maar moeilijk bijblijven omdat de set zo gelijkmatig bleef, nooit eens een onverwachte breakbeat of zo er tussen. En dat maakt het ook makkelijk te vergeten.

Hierna draaide de enige dame van vandaag Made in June. Zij was eigenlijk hardstikke ziek, maar had toch besloten om te komen. Zij draaide een hele toffe, volwassen set. Zeer experimenteel en qua techniek deed zij het ook het beste. Ik was behoorlijk onder de indruk. En zeker omdat haar set zo divers was, ze opende vooral met veel electro en house achtige dingen, maar draaide haar hand er niet voor om om op het eind van haar set ineens DMX te draaien! Minpuntje was wel dat bijna alle tracks in dezelfde BPM leken te staan, waardoor de tracks soms iets teveel in elkaar op gingen.

Als laatste was het tijd voor JvR, een duo DJ en MC. Kennelijk mocht je ook fans meenemen en toen bleek dat driekwart van de zaal vrienden van hen was. Wat wel in hun voordeel werkte voor het feestgevoel. Maar ja, als je dan als MC gaat zeggen “let op die piano” als je een synthesizer hoort, ben ik eigenlijk al een beetje weg. Ondanks het enthousiasme van het publiek en JvR zelf, vond ik het een matige set. Ik vond hun keuzes van tracks ongeinspireerd en zoals mijn nichtje opmerkte: “Het lijkt wel een spinning les in de sportschool van mijn vader”. Waar ik hiervoor het geluid steeds fantastisch had gevonden, vond ik nu alles te schel klinken, zelfs de dubstep klonk schel! Omdat de zaal ook vol stond met hun vrienden, deed het ineens een beetje aan als schoolfeestje.

Tussen de drie DJ’s werd ook een winnaar gekozen door een jury en stemmen van het publiek. Jammer, want daardoor was het voor JvR een gelopen race en werd Made in June (die in haar eentje was komen opdagen) een onterechte derde. Zij was mijn favoriet, haard toe de koor.

Het hoogtepunt van de middag was toen de Partysquad zelf ging draaien. Toen konden we pas echt dansen. En nog wel op mijn favoriete track van het moment!

Waka Flocka Flame – Hard In Da Paint

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *