Rotterdam

Ik ben verknocht aan Amsterdam. Heb er tien jaar gewoond en kom er nog altijd met heel veel plezier. Je kan er echt jezelf zijn, heb ik het gevoel. Wat minder is aan Amsterdam is dat iedereen dat heeft en dat er best wel wat arrogantie onder de Amsterdammers heerst. Niet allemaal, natuurlijk, maar er zijn genoeg mensen die status durven te ontlenen aan het feit dat ze in Amsterdam wonen.

Rotterdam is wat dat betreft wat directer. Mijn vader heeft er jarenlang gewerkt en ik ben er zelf de afgelopen jaren wat vaker geweest omdat het een van de steden was waar ik Citygames deed. Zo leer je zo’n stad toch wat beter kennen en ik ben Rotterdam wel gaan waarderen. Gewoon, niet te gek, met een beetje gevoel voor humor. Een tegenpool van Amsterdam maar toch ook weer op en top Nederlands.

Dit weekend herontdekte ik The Beautiful South. Ik had hun hitje Perfect 10 in mijn hoofd en ging op zoek naar het album waar deze vandaan kwam. Zo kwam ik al gauw op wikipedia terecht en daar las ik dat ze ook bescheiden succes hebben gehad met het nummer Rotterdam. Bijzonder, dacht ik. Meteen even opgezocht hoe het nummer dan ging, en ik was positief verrast. Het is een lieflijk liedje dat zo op Sky Radio kan en dat een beetje een countrygevoel heeft. Het is een niks-aan-de-hand melodie die verhaalt over een stad van doorsneeheid en vergane glorie, net als Liverpool en Rome. Dat doet Rotterdam te weinig eer, het is echt mooier dan veel mensen die er nooit zijn geweest zullen denken.

The Beautiful South – Rotterdam (Or Anywhere)

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *