Random Acts Of Kindness

albertheijn

Een trend in marketingland die ik graag ondersteun is het idee van Random Acts Of Kindness. KLM begon er mee, en het is zo leuk om te zien dat het krijgen van een glimlach zoveel voldoening kan geven. Karma kan een bitch zijn, maar je kan het ook voor je laten werken.

Zelf wil ik graag ook wat eerlijkere bedrijven zien. Oprecht geïnteresseerd en aardig. Bedrijven die iets doen omdat ze erin geloven, niet omdat ze in een businesscase hebben uitgerekend dat ze er meer geld door krijgen dan dat ze er aan kwijt zijn. Bedrijven moeten terug naar het idee om de wereld een stukje beter te maken door hun klanten te helpen in plaats van zichzelf beter te maken door hun klant een stukje troep te verkopen. Meer outside-in in plaats van inside-out denken dus.

En als je erover nadenkt: in vrijwel ALLE films zijn degenen die winnen/overleven/de held zijn degenen die gaan voor het ideaal, en niet voor de snelle winst of macht of geld. Vinden we de films zo mooi omdat het niet de realiteit is of omdat we het wel graag zo zouden willen?

De wereld zou een stuk beter zijn met wat meer positiviteit. Om zelf mijn steentje bij te dragen heb ik gisteren en volgende week de workshop ‘Op Avontuur’ gegeven. Samen met de deelnemers bedachten we een manier om meer avontuur in het leven van willekeurige mensen te brengen. Ideeën die langskwamen waren een speurtocht, mensen toezingen of de boodschappen betalen van een vreemde. Wat we uiteindelijk hebben gedaan was veel simpeler: drie spreuken in de Albert Heijn achtergelaten voor willekeurige lezers, hopende dat ze er een glimlach van op hun gezicht kregen. Waarom? Omdat het kan en je zo willekeurige mensen kan raken in hun leven. En hopelijk net dat duwte geeft waardoor ze weer geloof in de wereld krijgen. God, wat klink ik toch als een hippie zo.

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.