Please Don’t Stop The Music

jamie-cullum

Zo ongeveer de grootste hit van Rihanna van de afgelopen jaren. Een echte clubstamper met de mama appelsap-sample van Michael Jackson waarbij het nummer soms zo druk is dat je nauwelijks meer hoort wat er nou eigenlijk wordt gezongen. Toch is het erg knap dat je aan het nummer meteen hoort dat het grote publiek er waarschijnlijk voor zal vallen, wat ook is gebeurd.

Nee, dan Jamie Cullum. Op zijn nieuwste album The Pursuit speelt hij ook Please Don’t Stop The Music. Zonder sample, en helemaal teruggebracht tot de basis: een jazzy pianoballad. De tekst komt hierin veel meer tot zijn recht en wordt met veel meer gevoel gezongen dan Rihanna voor mogelijk kon houden. Dat Jamie grote hits kan bewerken tot lichte pianomuziek wisten we al, maar met dit nummer bewijst hij weer succesvol de belangrijkste link tussen jazz en pop te zijn. (overigens heeft hij al een clip voor het nummer opgenomen en denk ik dat het dus de volgende single gaat worden).

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.