Penguin Prison

Penguin

Penguin Prison is een New Yorkse producer die eind vorig jaar van zich deed spreken. Hij kwam in mijn zicht door remixes voor Ellie Goulding en Erik Hassle, maar met The Worse It Gets zou hij zomaar een zomerhit te pakken kunnen hebben.

The Worse It Gets is een aanstekelijk nummer, over iemand die met zichzelf in de knoop zit. Om alles te ontvluchten gaat hij er af en toe even uit met zijn auto Jenny. Een aanstekelijk piano-loopje en discobeats maken het een vrolijk geheel, perfect voor de eerste dagen zonder jas.

Starsmith, de man achter Ellie Goulding heeft als tegenprestatie voor de remix die Penguin Prison van Starry Eyed maakte het nummer onder handen genomen. Het piano-loopje is verdwenen maar er is nu een fijne funky gitaar-loopje voor in de plaats gekomen en een snelle hi-hat die er een club-versie van maakt. Prima te behappen, maar het overstijgt het origineel niet.

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

5 thoughts on “Penguin Prison”

  1. Superplaatjes! Ik kwam op het spoor van Penguin Prison via een remix van de nieuwe single van Jamiroquai; White Knuckle Ride, een echte aanrader!

    ps. Aardige website dit 😉

  2. Hi Jeroen, bedankt 🙂 Zoals je misschien hebt kunnen zien hebben we ook al een post aan White Knuckle Ride besteed.. 🙂

  3. Penguin Prison gezien, voorprogamma van Jamiroquai. Wat een bagger, kinderlijke synthesizer geluiden, eentonige bas, weinig verheffend.

  4. Pingback: Shook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.