Open brief aan Jason Mraz

jasonmraz

Beste Jason,

Wat is er toch gebeurd? Toen ik jaren geleden voor het eerst ontmoette, was je een leuke jongen enthousiasteling met een frisse blik op de wereld. Je wist mensen te bewegen, was oprecht en confirmeerde je niet tot de heersende opinie. Je noemde jezelf een straatprofeet en dat was wat je was. Je motiveerde wie je maar wilde horen tot nieuwe dingen. Elk liedje dat je schreef was raak, mooi en gaf hoop aan degene die het nodig hadden.

Maar na je vorige album ging het mis. Het liedje wat altijd de fan-favoriet was, en op allemaal bootlegs stond, werd uitgebracht in een meer radio-vriendelijke versie en voor ik het wist kende de hele wereld het. Je was niet meer van mij, en ik voelde me verraden. Ineens stond je niet meer in de kleine zaal in Paradiso of in de achtertuin van een gelukkige fan, maar speelde je in de Heineken Music Hall en in het Westerpark.

Ook je uiterlijk heeft eraan moeten geloven. Je ging van optimist en rebels naar hippie. Je laatste album, Love Is A Four Letter Word is te zoetsappig voor woorden. Geen sprankje tegenslag, alleen maar happy-feel-good-sky-radio muziek die ik niet van je gewend was. Natuurlijk, je blijft een muzikaal wonder, maar waar zijn de tijden van Too Much Food en Sleep All Day gebleven? Misschien moet je maar niet te gelukkig zijn. Het komt je muziek in elk geval niet echt ten goede.

Kom maar weer terug als het uit is,
liefs,
Victor

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

One thought on “Open brief aan Jason Mraz”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *