[nieuw] The 1975

1975

Het heeft even geduurd, maar nu is het dan toch zover: De band die eerst Big Sleep heette, later The Slowdown en tegenwoordig als The 1975 door het leven gaat, heeft een EP gemaakt. Na twee tamelijk briljante nummers het web op te hebben geslingerd hebben ze al een aardige achterban gecreeërd. Ook stonden ze al in menig voorprogramma, terwijl ze echt al lang goed genoeg zijn om zelf een show te kunnen geven.

Het eerste wapenfeit van de EP is The City. Beginnend met een hard stompende drum, komen al snel het herkenbare stemgeluid van de zanger erbij, een brommende bass en een gitaarriffje. Na het couplet meteen het refrein en direct door met het tweede couplet. The 1975 houdt het tempo er stevig in, als daarna de brug komt en goed gas terugneemt om daarna voor de tweede keer het refrein erin te knallen. Een rustige break voor de brug opnieuw volgt en voor de laatste keer het refrein. Precies zoals popliedjes in elkaar horen te zitten. Nog een paar maten door en we zijn al bij het outro beland en hebben in drie en een halve minuut weer een goed en lekker popliedje van deze Engelse jongens uit Manchester gehoord. Hij haalt het wat mij betreft net niet bij Ghosts en Sex, maar laat wel horen dat de EP (die 6 augustus uitkomt) van kwaliteit moet zijn en dat het nu echt niet lang meer zal duren voor ze doorbreken.

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

One thought on “[nieuw] The 1975”

  1. Great tune, thanks for the heads up. Need to learn some dutch and figure out what the blazes you’re talking about

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *