Michael Kiwanuka

michael kiwanuka

Elk jaar vraagt de BBC aan belangrijke mensen in het veld (DJ’s enzo) wie ze denken dat er het komende jaar door gaat breken. De afgelopen jaren hebben ze vaak goede voorspellingen gedaan, zoals Ellie Goulding, Jessie J, Keane en 50 Cent. Hoewel het natuurlijk twee kanten op werkt en een soort self-fulfilling prophecy is, is het toch interessant om te kijken waar ze dit jaar mee komen.

Degene die ze dit jaar het meeste kans geven is Michael Kiwanuka. Ik kende hem ook nog niet, en heb even wat research gedaan. Michael is een Britse zanger van Ugandese afkomst, is 24 jaar oud en heeft Media Arts en Design gestudeerd. Het afgelopen jaar heeft hij in het voorprogramma van Adele gestaan, en zo al flink aan zijn naam gewerkt.

Zijn muziek is soulvol. Heel soulvol. Vorige zomer heeft hij drie EP’s uitgebracht en zijn debuutalbum Home Again staat voor eind maart gepland. Michael heeft een zangstem die doet denken aan Otis Redding en klinkt alsof hij linea recta uit de jaren zestig komt. Met de juiste producenten om hem heen, die hem niet commercieel uitmelken maar juist artistiek zijn eigen gang laten gaan, kan dit inderdaad een van de grote verrassingen van het komende jaar zijn. Ik ben in elk geval om!

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *