Made In June

Een jaar of twee geleden werd ik geboekt voor een workshopje Filmvechten op een basisschool in Noord-Brabant. Leuk werk, hoewel pubers echt een lastige groep zijn om les te geven. Ik was onderdeel van een groter project waarbij de klassen bezig waren rondom het thema film. Een van de andere workshopgevers was June, een vrouwelijke DJ die ook af en toe films maakt. Ze gaf de regieworkshop.

In de auto terug naar Amsterdam raakten we aan de praat. We kletsen wat over muziek en internet, en ik zei dat ik wel een website voor haar kon regelen. Zo gezegd, zo gedaan en niet veel later was www.madinejune.nl een feit. Een van mijn betere werken, als ik het zelf mag zeggen.

We hielden contact, ik kwam af en toe bij haar langs en ben ook weleens naar een feest geweest dat ze organiseerde. Want naast filmproducent is ze dus ook DJ. En niet zonder succes. Met het collectief Meisjes Zonder Smaak gaat ze menig festival af en zo stond ze ook afgelopen Konginginnedag op het Spui in Amsterdam te draaien. Speciaal voor de gelegenheid heeft ze Baby Got Back van Sir Mix-a-Lot door de mangel gehaald en er een zwaar pompende remix van gemaakt. Het zal geen verrassing zijn dat het een van de knallers van de middag was!

Sir Mix-a-Lot – Baby Got Back (Made In June Bootleg)

Sir Mix-a-Lot – Baby Got Back

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *