[maandmix] Parallel Lines

Op de valreep, vlak voor het sluiten van de maand, heeft vaste producer Justus weer een maandmix afgeleverd. Deze keer heeft hij naar aanleiding van het concertbezoek aan de Kings of Convenience inspiratie gekregen om deze groep eens door de remix-machine te halen.

Het van oorsprong vrij trage Parallel Lines van het album Quiet Is The New Loud is onder handen genomen. De vrij simpele ingreep van het opschroeven van het tempo en het toevoegen van een drumbeat maakt het nummer een stuk toegankelijker. De afwerking is ietwat slordig (de drums staan iets te hard en het origineel heeft een te lage kwaliteit waardoor de geluidskwaliteit wat is afgenomen), maar desalniettemin is het een verfrissende versie. Helemaal als je daarna het origineel terugluistert. Dat klinkt dan volgens Justus “langzaam als stroop“, iets wat ik alleen maar kan beamen.

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *