Long Time


The Distance was in de jaren 90 een enorme hit voor Cake. Daarna heeft Cake in Nederland niet zo’n succes gehad. Het wordt vooral gedraaid in de auto van ondergetekende.

De band uit Sacramento heeft een geheel eigen sound. Pakkende popliedjes, met een rammelend klinkend instrumentarium. Vooral de zeurderige stem van John McCrea is zeer herkenbaar. En valt precies in mijn eigen beperkte stembereik – waardoor het lekker meebleren is op de snelweg.

Alle elementen in de liedjes van Cake vind ik goed: de meezing-melodie, de grappige tekst, de catchy hooks, de funky baslijn, de vrolijke orgelriedeltjes, de tetterende trompetjes.

Na een paar jaar middelmatigheid zijn ze weer helemaal terug. Ditmaal met het super aanstekelijke langzaam opbouwende ‘Long Time’. En inderdaad ze zingen het zelf: It’s been a long time since I’ve seen your smiling face.’
Ik zit weer te lachen in de auto.

Cake – Long Time

Published by

Rik Roltrap

Praten over muziek is leuk. Je wilt je passie delen. Waarom vind ik dit nummer zo geweldig? Het is de sfeer, de spanningsopbouw, dat ene baslijntje of die briljante tekstregel. Maar wat muziek zo uniek maakt is dat ene onvatbare stukje inspiratie dat een nummer onderscheidt van de rest. Dat soort nummers houd ik van. Die hoor je niet, die voel je.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.