Little Sparrow

Ik erger me vaak aan covers, zeker in dit tijdperk van talentenjachten. Een cover voegt bijna nooit meer iets toe aan het origineel en dat is zo zonde. Het wordt eigenlijk altijd een slap aftreksel van het origineel.

Gelukkig is daar Bettye Lavette, een wat oudere rockzangeres uit Detroit met een stem als schuurpapier. Eén van haar beste albums is ‘I’ve Got My Own Hell To Raise’, een albums vol covers of liever gezegd; reïnterpretaties. Zij zingt daarop louter repertoire van andere zangeressen, Sinead O’Connor (I Do Not Want What I Haven’t Got), Fiona Apple (Sleep To Dream), Lucinda Williams (Joy) om er maar een paar te noemen.

Mijn favoriete nummer is oorspronkelijk van een vrouw die verantwoordelijk is voor een hele hoop hits, Dolly Parton. Ik vind Dolly sowieso al geweldig (Jolene, iemand?), maar zoals Bettye het nummer ‘Little Sparrow’ aanpakt…dat is maar zelden iemand gegeven, daar mag Dolly best trots op zijn. Een les in het zingen van het liedje van iemand anders, door Bettye Lavette.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *