Les Miserables

Anne-Hathaway

Een paar weken terug deed ik een interne klus op mijn werk. Ik was acteur voor wat voorbeeldfilms waarmee medewerkers getraind worden in het omgaan met klachten. Leuk werk, en nog onder werktijd ook. Als bedankje kreeg ik twee bioscoopbonnen, waarvan ik afgelopen zondag naar de film ging.

Mijn vriendin wilde heel graag naar Les Miserables. Ik ben zelf niet zo’n musical-liefhebber, maar zij houdt nou eenmaal van kostuumdrama’s en ik gaf voor een keer toe. Ik had Les Mis (zoals de liefhebbers zeggen) nog nooit gezien, ook niet in het theater, dus het werd weleens tijd. Onze verwachtingen waren hooggespannen met de sterrencast en de acht Oscarnominaties.

Toen we net de kaartjes kochten kwam de eerste tegenvaller: de film duurt bijna drie uur. Zonder pauze, best een hele zit. Maar vooruit, het zij zo. De film opent met een spectaculair beeld van een schip wat een haven ingetrokken wordt door ruim honderd slaven. En al zingend spelen Russel Crowe (de Badguy Javert) en Hugh Jackman (Good Guy Jean Valjean) de eerste scene. Ik verwachtte dat hierna een gewone scene zou komen en het verhaal op zou starten. Nee dus. Ook de tweede en de derde scene bleken gezongen en ik keek mijn vriendin aan. “Blijft dit de hele film zo?”, vroeg ik. “Geen idee”, zei ze terug en het bleek dus dat de hele film gezongen was. Halverwege wilde ze weg, maar ik dwong haar de film uit te kijken. Ze had tenslotte de keus gemaakt, en na het uitkijken had ik tenminste een reden om er nooit meer naartoe te hoeven.

Anne Hathaway – I Dreamed A Dream

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.