Laura

laura

Vandaag is mijn zus Laura jarig. De zus waar ik al eerder over schreef. Er zijn een paar liedjes over Laura gemaakt, dus vandaar vandaag een bericht over liedjes die naar Laura genoemd zijn.

Scissor Sisters maakten een versie, die begint met een pianointro die sterk doet denken aan Moby’s ‘Honey’. Daarnaast hebben ze van Michael Jackson de ‘Shamone’ gejat. Laura was de eerste single van de Scissor sisters die werd uitgebracht door een grote platenmaatschappij. Het nummer had matig succes, en werd eigenlijk overschaduwd door hun cover van Comfortably Numb.

Girls heeft vorig jaar enig succes gehad met hun Laura. Beginnend met een lekkere uptempo gitaar en Beach Boys aandoende drums heeft het potentie. Als echter de zanger zijn mond opentrekt is alle hoop verloren. Een zeurende stem met een vervelend plat Amerikaans accent vernaggelt het hele nummer. Een instrumentale versie hiervan zou beter zijn.

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

3 thoughts on “Laura”

  1. Lief hoor!
    De Scissor Sisters versie werkte niet goed – zal het nog es proberen.
    Ben het eens met de tweede, en de derde is leuk, en komt me bekend voor! Rapper klinkt een beetje als die ene gast van Hotel Breukelen (van rond begin jaren nul inderdaad…)
    En Jan Smit’s versie is natuurlijk bekend, en hoort er misschien wel bij (of wordt dat niet tot muziek gerekend….?)

    Voel me door die jubelzang nu nog meer jarig – thanx dudes!

  2. Die van Jan Smit heb ik ‘helaas’ niet in mijn collectie.. Alfabet van Kombo is inderdaad Mark van Rijn, die gast van Hotel Breukelen, en van hem heb ik ook destijds de demo-cd gekocht voor 5 piek 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.