Kitty

Met enige regelmaat pas ik samen met mijn vriendin op de katten van mijn zus. Ze leven in een huis dat van alle gemakken en luxe is voorzien, en de dieren zijn erg aan ons gewend. Zodra ik nog geen minuut op de bank zit, komen ze al tegen me aan liggen. Het zijn hele lieve dieren, maar als je even je aandacht op iets anders richt komen ze je herinneren dat zij er ook nog zijn. Als ik achter de laptop kruip, gaat er een kat triomfantelijk over het toetsenbord lopen. Als ik aan het gamen ben, geven ze kopjes tegen de controller.  Daarnaast zijn het jaloerse krengen. Als er eentje op zijn gemak op mijn schoot ligt, komt de andere snel langs om even uit te halen en de rust te verstoren.

Over deze dubbelzinnigheid hebben de Presidents of the United States of America (kortweg PUSA) een leuk liedje geschreven: Kitty. Waar de kat eerst lief en onschuldig de zanger behaagt, blijkt dezelfde kat later zijn nagels te scherpen aan zijn broek: “Fuck you kitty, you’re going to spend the night: OUTSIDE!”

Kitty – The Presidents of the United States of America

Published by

Justus

Je kunt mij een muziekhebber pur sang noemen. Overal waar ik ben heb ik mijn mp3-speler paraat. Wat ik vooral zo fijn vind aan muziek is dat het mijn humeur ontzettend kan opvrolijken. Is het weer eens een regenachtige dag en heb ik het retedruk, dan zet ik Bob Marley op en sluit ik mijn ogen terwijl ik wegdroom van Jamaica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *