Jumbo

Zo eind jaren negentig waren de gouden jaren van Underworld. Toen nog met zijn drietjes, hadden ze net een superhit gehad met Born Slippy dat werd gebruikt in Trainspotting, en het album dat hierop volgde was het prima Beaucoup Fish. Op dit album stond de tweede hit Push Upstairs en werd er al meer gebruik gemaakt van samples en experimentele technieken.

Ook live kwamen ze prima voor de dag, ik herinner me dat ik ze drie keer op drie verschillende festivals heb gezien. Het was (en is) erg goede muziek om een lange dag mee af te sluiten, de zon mee onder te zien gaan terwijl je voorzichtig nog een paar danspasjes doet of je laatste drankmunten opmaakt voordat je terug kruipt naar je tent.

Het nummer waar ik voorgaande activiteiten het liefste op doe en wat voor mij verbonden is met de ‘het is bijna afgelopen’-momenten op Pinkpop en Lowlands, is Jumbo. Uptempo beats, downtempo melodie, vage visserij-gerelateerde samples, halfgesproken zang, kortom: ideaal te versmaden als je toch al niet zo helder meer bent. En nog idealer voor lange autoreizen terug naar huis door het donker.

Underworld – Jumbo

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.