Hurts

Hurts

Hurts is een Engels duo dat de laatste tijd flink furore maakt. Ze werden door de BBC getipt als een van de talenten voor dit jaar, samen met onder andere Ellie Goulding en Owl City. Hun muziek klinkt als eind jaren 80 new wave pop, maar dan met een modern sausje erover. Lekker dansbaar, een beetje retro maar perfect als zomerse soundtrack.

Better Than Love is hun eerste hitje. Klinkt als Pet Shop Boys, Depeche Mode en zelfs ook als een stukje Sam Sparro. Ik vind het erg aanstekelijk, het tempo is lekker hoog en de breaks zijn goed. De refreinen met de Gregoriaans klinkende achtergrondzang blijven in je hoofd zitten als ware oorwormen. De remix die de Franse Jamaica (bekend onder de naam Poney Poney en vriendjes met Xavier van Justice) maakte is inmiddels anderhalve maand oud, maar daardoor niet minder lekker. Meer club-vriendelijk en perfect voor in een cabrio :).

-toevoeging: ‘Outsiderhood’ wees me op de prachtige cover van Better Than Love door Catherine AD. Wilde hem jullie niet onthouden!

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

3 thoughts on “Hurts”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.