Here Comes The Sun

Here Comes The Sun

Met deze regenachtige dagen, gele bladeren, bruine strukken en rode bossen is de herfst echt volop in bloei. Aangezien ik een echt lente-/zomermens ben, niet echt de beste tijd van het jaar. Aan de andere kant is het ook wel heerlijk om binnen te zitten bij een open haard of om een strandwandeling in de wind te maken. Ik denk dus dat het vooral de regen is waardoor ik zulke slechte maatjes ben met de herfst.

Om toch de moed erin te houden, is er ‘Here Comes The Sun’. Oorspronkelijk geschreven door George Harisson van The Beatles voor het album Abbey Road (je weet wel, die met het zebrapad waarbij Paul uit de pas loopt, wat een van de vele clou’s zou zijn dat Paul dood zou zijn) en in 1969 opgenomen. Een heel lief liedje om iemand op te beuren die in de put zit en het doet me altijd denken aan de eerste lentestralen. Het is nog net te koud om zonder jas naar buiten te gaan, maar alle dieren zijn al wel in rep en roer omdat de zon weer gaat schijnen.

Nina Simone heeft twee jaar later Here Comes The Sun gecoverd op haar gelijknamige album vol covers. Ze maakt er een meer georkestreerde versie van, wat erg goed bij haar stijl past. De gitaren zijn vervangen door een piano en er is meer ruimte voor de ritmesectie. Ik vind beide nummers prachtig en zou niet kunnen kiezen.

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.