Ghost Wars

ghostwars

Zo heel soms zit er een submission in de mailbox, waarvan ik al zonder te luisteren denk: dat is interessant. Ghost Wars mailden me gisteren met het bericht dat ze vandaag een vocale edit van Madeon’s Icarus gingen publiceren. Ze weten in elk geval hoe ze mijn aandacht kunnen trekken.

En het valt me zeker niet tegen. De driekoppige band uit Nashville heeft het nummer van Madeon gelukkig helemaal intact gehouden, en de vervormde stem past goed bij de rest van het nummer. Het had ietsje opzwepender gemogen en eerlijk is eerlijk, het is geen Steve Edwards, maar het is een prima poging. De leek zal niet kunnen herkennen dat het oorspronkelijk een instrumentaal nummer is, met een nieuw bedachte zanglijn erbij.

En wat maken ze dan nog meer? Ze maken een soort rock-georiënteerde dansbare muziek die best okay te doen is. Okay, de zanger mag iets meer emotie en power in zijn stem krijgen, maar verder is het gewoon prima te doen. Niet briljant, maar goed genoeg om op een paar festivalletjes in de buurt te spelen. En ik denk dat deze gasten daar al heel blij mee zullen zijn.

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.