General Fiasco

general fiasco

Na mijn enthousiasme over Big Sleep, die later als The Slowdown door het leven gingen en inmiddels The 1975 heten, werd ik gewezen op nog zo’n Brits poprockbandje in de categorie Arctic Monkeys: General Fiasco.

Ze komen uit Noord-Ierland en bestaan inmiddels al zes jaar. In korte tijd hebben ze een goede live-reputatie opgebouwd en hebben ze op SXSW en Glastonbury en Pinkpop gestaan. Ik kende ze in elk geval nog niet, maar ben behoorlijk enthousiast geworden. Ze brengen veel muziek uit (bijna elk jaar wel een EP of album) en de energie die in hun muziek doorklinkt is aanstekelijk. Ever So Shy is hun grootste succes tot nu toe, een bescheiden indie-hitje in Engeland. Ze verdienen meer.

Mochten ze dus de komende tijd Nederland weer eens aandoen (misschien in het kader van hun komende tweede album Unfaithfully Yours), ga deze band zien!

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *