Fred Falke Friday #9: Grace

fred_falke

Dit is de laatste post in het kader van de Fred Falke Friday. Na 8 weken denk ik dat het beeld wat ik over Fred heb geschetst wel duidelijk is geworden. Het is een erg getalenteerde producer die van veel markten thuis is en van vrijwel elk nummer een clubhit kan maken.

Will Young heeft in 2002 het Engelse Pop Idol (NL: Idols) gewonnen. In Nederland brak hij door met You and I, van zijn eerste album From Now On. Ook Light My Fire hebben de meesten weleens gehoord. Inmiddels is hij vele awards en hits rijker en komt over twee weken zijn verzamelalbum ‘The Hits’ uit. Een van de nummers op dat album is Grace. Grace is oorspronkelijk een vrij rustig pianonummer, met mooie backing vocals en rijk georkestreerd. Het is niet verwonderlijk dat dit nummer rond de kerst is uitgebracht.

Fred laat het hele gezongen stuk intact, maar vervangt de piano en de violen door beats en gebruikt de oe, oe, oe-oe-oe van de achtergrondzangers als een van zijn hooks. Een uitgebreide intro en outro maken het een lang maar mooi juweeltje. Zoals bij de remix van U2’s Magnificient al duidelijk werd, het maken van een remix kan je wel aan Fred overlaten. Hij heeft niet voor niets de single Tell Me The Worst, van afgelopen juli ook mogen remixen.

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

One thought on “Fred Falke Friday #9: Grace”

  1. was taken down by Atlantic even though Boots’ meaganr requested I post the mp3s… Atlantic’s apologized and the natural order of the universe has been once again restored.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.