Fred Falke Friday #7: Magnificent

magnificent

U2 draait al een tijdje mee in muziekland. Hoewel ik ze zo halverwege de jaren negentig niet echt opmerkte, begin ik ze de laatste jaren beter te waarderen. Een rockband die ondanks de 25 jaar dat ze al meedraaien er nog erg jong en fris uitzien, mooie liedjes maken, en het goed op hebben met de wereld. Oudere nummers als Sunday Bloody Sunday en One zijn toch wel klassiekers, maar ook nieuwer werk is klassiek. Denk bijvoorbeeld aan The Sweetest Thing of Beautiful Day. Dat blijven toch nummers die je over twintig jaar nog hoort.

Op hun laatste album No Line On The Horizon staat het nummer Magnificent. Een nummer dat erg gelaagd is opgebouwd en zich als een soort soundscape laat beluisteren, maar perfect in een stadion uitgevoerd kan worden. Je zou haast denken dat het een nummer van Coldplay was. Door de gelaagdheid vraagt dit nummer er ook om geremixt te worden, en wie kun je daar nou beter voor vragen dan Fred. Hij heeft er het verwachten syntheziser en beat onder gezet, maar het resultaat laat zich beluisteren als een zeer prettig  uptempo clubhouse geheel.

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.