Even Stil

stil

Mijn vriendin is dol op Bløf. Om de muziek, maar ook om het feit dat zanger Paskal Jakobsen zo’n lekkere kerel is. En dat kan ik prima begrijpen. Ik bedoel; kaal hoofd, buikje, creatieveling, waar heb ik dat eerder gehoord?

Niets Dan Dit is een van de singles van hun tweede studioalbum Boven geweest. Een echte inhaker zoals alleen Bløf ze maken kan. Mooie teksten, meeslepend ritme, en heel meezingbaar. De live uitvoering met het metropool orkest is helemaal een juweeltje. Gitaarpartijen worden overgenomen door strijkers en blazers en het lijkt alsof het nummer altijd al voor deze orkestratie bedoeld was. Het afscheid, waar het nummer over gaat, lijkt nog dramatischer te worden met deze uitvoering.

Midden in het nummer zit een break, die stilletjes afwijkt van de rest van het nummer. Dit stuk vormt de basis voor het nummer Even Stil van Brainpower, een Nederlandse rapper. Hij heet eigenlijk Gert-Jan en komt uit Alphen aan de Rijn, maar dat is natuurlijk niet erg cool. Net als Bløf is Brainpower ook een artiest die het achterste van zijn tong durft te laten zien. Hij rapt niet over schietpartijen en onder zijn grootste hits zijn het liefdesverdrietnummer De Vierde Kaart en het vriendesverdrietnummer Je Moest Waarschijnlijk Gaan. Even Stil is de titeltrack van zijn derde album, wat meer introvert is dan zijn eerste twee. De mix is goed, de sample goed gebruikt. Hij heeft de sample uit zijn context gehaald en een nieuwe gegeven. Zoals samples gebruikt horen te worden.

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

2 thoughts on “Even Stil”

 1. Weet ik eindelijk waar die sample vandaan komt. Ik dacht dat Paskal dit speciaal ingezongen had.

 2. Hey! Jullie schrijven echt leuk, veel interessante dingen en erg gevarieerd! Ik, Ilse, 19 (uit Groningen), loop stage bij een CyberPR bedrijf voor muzikanten in New York. Ik vroeg me af of jullie eens onze site zouden willen checken of onze muziek jullie misschien bevalt 🙂
  De site is:
  http://www.arielpublicity.com
  Als onze muziek jullie bevalt kan ik een profiel voor jullie aanmaken, je kan gewoon een mailtje naar me sturen. Vind je de muziek niks, ook geen probleem!
  In ieder geval alvast bedankt!
  Keep on the good writing! 🙂
  Groetjes, Ilse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.