Ellie Goulding (2)

ellie-goulding

Het is een tijdje geleden dat ik over Ellie Goulding schreef. Vorige week kwam haar album Lights uit, reden om toch weer een stuk aan haar te wijden.

Ellie, de grote belofte voor dit jaar volgens onder andere de BBC, heeft met Lights een dijk van een album afgeleverd. Haar stem ligt tussen het platte van Lily Allen, het breekbare van Adele en het rauwe van Duffy. Samen met de productie van Starsmith (producer van Frankmusik en heeft geremixt voor Lady Gaga en Katy Perry) staat dit album garant voor popmuziek met een hele dikke electronische rand. Het zijn liedjes die niet alleen in een club prima werken, maar ook ondersteund door alleen een gitaar of een piano nog steeds heel erg goed tot hun recht komen. Het album heeft de eerste plaats op de Engelse hitlijsten in zijn eerste week bereikt.

De komende single van Lights is Guns And Horses. Een gitaarintro is misschien wat verraderlijk, want al gauw doen de drums, de bas en niet te vergeten de synthesizer en belletjes hun intrede en knalt het refrein er flink in. Deze albumopener zet meteen de toon. Een nummer om de lente mee te verwelkomen!

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.