Don’t Speak

In mijn tienerjaren was ik verzot op hitlijsten. We woonden naast de plaatselijke Rabobank, en in die tijd was de Rabobank ook sponsor van de top 40 (destijds dus Rabo Top 40 geheten). Elke woensdag kwam er een nieuwe lijst uit, die je op papier op kon halen in het filiaal en dat was dan ook precies wat ik deed. Ik keek of er nieuwe binnenkomers, stippen of superstippen waren en of de nummers die ik goed vond het goed deden.

Op een gegeven moment, begin ’96, was er de 500ste nummer 1. De eer viel helaas ten deel aan het zoetsappige nummer When I Die van No Mercy, van wie we na een paar hitjes en 1 album nooit iets meer hebben gehoord. De band die daarvoor de meestverkochte plaat van het land had, was No Doubt, die ik een stuk beter vond. Ik kende ze natuurlijk al van de Amerikaanse lijsten, die maanden voorliepen op Nederland. Ze kregen een beetje bekendheid met Just A Girl, maar de grote klapper was Don’t Speak. Het nummer over de stukgelopen liefde tussen zangeres Gwen en bassist Tony heeft zes weken op 1 gestaan. Ook heeft het een paar jaar in de top 2000 gestaan, maar twee jaar geleden is het nummer helaas ook uit die lijst verdwenen.

No Doubt – Don’t Speak

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *