Djavan

Djavan

Ik heb wat afgedate in mijn vroege studentenjaren. Als pionier op internetdategebied heb ik zowel mijn eerste als mijn huidige vriendin via internet leren kennen. Het waren voltreffers in een veld waar er ook weleens een misser tussen zat. Gelukkig ben je daar vaak snel genoeg achter.

Een van de op romantisch gebied minder succesvolle dates was met L. Ze woonde in omgeving Zoetermeer en ik was daar toch in de buurt vanwege werk, dus we sproken af wat te gaan drinken. Het was een heel gezellige avond en we bleken het heel prima met elkaar te kunnen vinden, maar de romantische vonk sloeg niet echt over. Geen probleem, no hard feelings en we vervolgden elk ons eigen weg. Niet veel later kwamen de sociale netwerken op en via de handige importfunctie kwamen we zo toch nog met elkaar in contact.

Jaren later werd ik via Facebook uitgenodigd voor de housewarmingparty van haar en haar vriend T. Ik kende niemand, maar was toch in Utrecht (wederom vanwege werk) en had die avond niks, dus besloot langs te gaan. Ik had het beste verhaal van iedereen die er was en het werd een gezellige avond. Een van de dingen waar L. en ik het uren over konden hebben was muziek. Ze was en is dol op hiphop en Zuid-Amerikaanse zangers. Een van de artiesten waar ze me kennis mee liet maken was Djavan. Een knappe Braziliaan van inmiddels in de zestig, met gouden handen en een Oeuvre waar je U tegen zegt. Het nummer wat ze me stuurde was Se…, die bij mij inmiddels verschillende digitale verhuizingen heeft overleefd. Het was een lokale hit in 1992, maar deze liveversie stamt uit 1999. Heerlijke zomerse klanken die ik regelmatig nog even beluister. Met dank aan L.

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

One thought on “Djavan”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *