De Zwarte Lijst

De hele week was het op Radio 6 te horen: de Zwarte Lijst. Een lijst met de 1781 beste Soul- en Jazznummers (ook wel Music Of Black Origin genoemd), van Stevie tot Nina tot Micheal, Marvin en Miles. En nu komt het mooie: We mogen de Zwarte Doos weggeven aan een van onze lezers! De Zwarte Doos bestaat uit 3 albums van artiesten die in de lijst voorkomen, en welke dat zijn..? Het heet niet voor niets de Zwarte Doos. Je ziet het pas als je hem thuis hebt!

Doris heeft de Zwarte Doos gewonnen!!

Otis Redding’s (Sittin’ On) The Dock Of The Bay staat dit jaar op 1. Otis schreef het deels zelf, op zijn 26e, vlak voor hij om het leven kwam bij een vliegtuigongeluk. Het was voor hem een verandering in stijl, waar hij erg blij mee was. Het was van de weinige autobiografische nummers die hij heeft geschreven, en wat mij betreft een waardige nummer 1.

Published by

Victor

Ik ben de oprichter van het Duurt-Lang muziekblog. Ik schrijf de meeste blogs. Staat hier een afbeelding, tekst of muziek dat van jou is en dat je weggehaald wil hebben of op zijn minst anders gecredit, stuur me dan even een mailtje op victor@duurt-lang.nl, of laat een reactie achter hieronder.

One thought on “De Zwarte Lijst”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *