Duurt Lang

22.09.2012 | 0 reacties
il Frodo | DonkeyHotey
Tweet this | Share this | Pin It

album review, alternative, electro, folk, gastblog, ingezonden stukken, male singer/songwriter
, , , ,

Connor Youngblood is op oorlogspad

22.09.2012 | il Frodo | DonkeyHotey

7188960566_96bc7bb182_b

Met de formele aanstelling van Romney en Obama als de presidentskandidaten van respectievelijk de Republikeinse en Democratische partij is de tweestrijd in aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen in November dan echt losgebarsten. Er is geen stoeltje zo felbegeerd als die ene in het Oval Office vanwege de macht, de roem en – laten we eerlijk zijn – de garantie op bijzondere avontuurtjes. Obama wil zijn klus afmaken, Romney roept mensen op dat vooral niet toe te laten. En Obama op zijn beurt tracht de overgrote groep minder bedeelden in Amerika voor zich te winnen met de belofte dat hij ze zal helpen ten koste van de kleine groep puissant rijken (en speelt daarmee de eeuwenoude Robin Hood-kaart). Kortom, de Democraten en Republikeinen zijn nu echt op oorlogspad.

Iemand die ook op Warpath is, is Connor Youngblood. Deze artiest uit Amerika is namelijk bezig met een soort social media rally die een presidentscampagne niet zou misstaan. Conner strooit zijn tracks op het intranet rond als flyers van een bandwagon en is de afgelopen maanden meerdere keren in onze Inbox opgedoken met weer wat nieuws. En nu heeft hij zelfs zijn nieuwe album Sketches pt. 2┬áin zijn geheel voor de grijp op het interweb geplaatst, met daarbij de achteloze opmerking: ‘or buy it, I don’t care’.

Gelukkig is de campagne rond Connor geen loze verkiezingsretoriek, want deze meneer maakt echt hele lekkere plaatjes. Connor combineert Folk/Pop met de elektronische sound van het moment en sluit daarmee aan bij een trend waarvan ik zelf alleen nog wel eens denk: jongens, hebben jullie dat echt allemaal wel nodig? Zo opent Sketches pt. 2 met het nummer Automatic. Een zwakke opening, want dat nummer verdrinkt helemaal in de elektronische effecten en is daarmee een misleidende ouverture voor wat er verder gaat komen. Want direct daarna opent het nummer A Summer Song met een heerlijk akoestisch gitaartje en krijgen we de kant van Connor te zien die hem laat stijgen in de polls – en die de toon vormt van de rest van het album: heerlijke laidback gezongen popliedjes met een vleugje frisse hedendaagse over-de-top-postproductie. Het niveau van de nummers op Sketches is erg hoog, in die zin dat het merendeel van de nummers niet alleen lekker wegluistert door de prettige stem van Connor, maar de nummers zijn ook nog eens individueel allemaal sterk en goed geproduceerd. Maar een echte oorwurm is wat mij betreft het nummer Warpath, dat eenmaal in je kop, er niet meer uitgaat. Een factor waar een presidentskandidaat een moord voor zou doen.

Leave a Reply

Required fields are marked *.